Хард-Диск краш

Hard Drive crashМиналата седмица се случи нещо нечувано – единият хард-диск на компютъра ми се развали. Но наистина се развали. Друг път или Windows нещо се обърква или някоя програма нещо поврежда – оправям се със ScanDisk или в краен случай с нова инсталация на Windows. Но този път нещата са сериозни – компютърът просто не разпознава диска или по-точно “виси” и се мъчи да го разпознае. И това се случи изведнъж – една сутрин отивам на работа и компютърът не работеше.

Добре че всеки ден се прави автоматичен бакъп на всичко важно. Естествено, забравил съм да включа някои неща в бакъпа, но не е фатално.

Купих два нови диска – включвам ги в RAID и трябва да са напълно еднакви.

Сега ме чакат мъчителни седмици на бавно и постепенно инсталиране и конфигуриране на виртуалният ми дом – “компютъра”. Хората които прекарват по цял ден пред компютъра ще ме разберат – тази машинка е като дом за нас и всяка нова инсталация на Windows е много подобна като да си изнесеш всички мебели от къщи, да направиш основен ремонт и после да започнеш да ги вкарваш и нареждаш обратно едно по едно.

One Reply to “Хард-Диск краш”

  1. Е, за утеха на другия ден добрият джин от бутилката донесе два ултра-бързи Western Digital Caviar, black edition.

Comments are closed.