Есен

Есента е един от четирите ми любими сезона 🙂

Точно по това време на годината, природата е облечена в невероятни багри – червено, жълто, оранжево, зелено, лилаво. Този уикенд бях в планината и можах да се насладя на цялата прелест на гората във всичките й цветове. За съжаление на снимките не всичко се вижда в цялата му прелест, но ето някои от тях:

На едно място спряхме да хапнем. Изненадата беше пълна, като видяхме с какъв мерак някой е подготвил това място за почивка. Направил поточе с водопад, направил чешми, сложил пейки, оставил кърпа (!?), да кърпа за бърсане на ръце, която беше чиста, имаше дори стъклени пепелници, барбекю. От другата страна на пътя имаше тоалетна (която не посетих, но предполагам че е в добро състояние както всичко друго). И най-странното е че всичко това беше оставено край пътя неохраняемо.

Кът за почивка подготвен с много старание и майсторство.
Кът за почивка подготвен с много старание и майсторство.

Някой е похарчил пари (предполагам хиляди левове), време, желание. Постарал се е да го направи хубаво и приятно място за почивка. Други като нас се наслаждават. И не се е намерил никой който да го унищожи и ограби. Какво по-хубаво от това 🙂

Забележителното в случая е, че държавата “майка” няма нищо общо. Направено от доброволци, за напълно непознати хора.

На снимката се вижда само една малка част от целия комплекс.